یوگا جیواموکتی: مسیری به سوی رهایی از طریق شفقت
این روش که ریشه در سنتهای کهن یوگا دارد، رویکردی جامع به خودشناسی و زندگی همراه با شفقت ارائه میدهد.
تقاطعگرایی و یوگا
Lokah Samastah Sukhino Bhavantu–باشد که همه موجودات شاد و آزاد باشند، و باشد که افکار، کلمات و اعمال زندگی من به نوعی در ایجاد این شادی و آزادی برای همه سهیم باشد. – در اینجا باش و عشق بورز.
اکنون زمان آن است که بپذیریم یوگا و تقاطعگرایی(Intersectionality)به هم پیوستهاند. تقاطعهای معنوی زندگیای را که آرزویش را داریم، روی متهای یوگا پیدا کنیم و آنها را با شجاعت و جسارت در زندگی روزمره خود به کار بگیریم.
یوگا به خودی خود مسیری بر پایهی تقاطعهاست.ما این را میدانیم و زندگی خود را بر اساس آن پیش میبریم؛ روزانه با چالشها دست وپنجه نرم میکنیم و از دل همین تلاشها و سختیها رشد میکنیم تا معنای واقعی زندگی را درک کنیم. این کار روزانه ماست که سعی میکنیم میان جسم، ذهن و روح خود هماهنگی ایجاد کنیم.ما میدانیم که میان کانالهای متافیزیکی و کیهانی ما نقاط تلاقی وجود دارد. هدف، یافتن پلهایی است که بین جنبههای مختلف هویت ما ایجاد شدهاند و آنها را به نقاط انرژی پیرامونمان متصل کنیم.
تقاطعگرایی، نقطهی تلاقی هویتهای مختلف مانند جنسیت، وضعیت اقتصادی-اجتماعی، نژاد، گرایش جنسی، باورهای مذهبی، تجربیات زیسته(از جمله آسیبهای روحی)، و گرایشهای سیاسی است.
یوگا نیز نقطهی تلاقی ابعاد فیزیکی، ذهنی و روحی انسان است که شامل تکنیکهای مختلفی مانند کنترل تنفس، مدیتیشن و حرکات بدنی میشود.
وقتی یکی را درک کنیم، دیگری را نیز خواهیم شناخت. تمرینهای روی مت یوگا به ما میآموزند که چگونه میان فضاهای مختلف حرکت کنیم؛چگونه یک بُعد از وجود خود را درک کنیم درحالیکه همزمان درگیر بُعد دیگری هستیم.نکتهی مهم این است که ما همین حالا هم با این مسیر آشناییم. اکنون باید ابزارهای ارزشمندی را که در جعبهی مهارتهای خود ساختهایم، برای از بین بردن برتری طلبی سفیدپوستان(White Supremacy) به کار ببریم. کار ضد نژادپرستی یک تمرین روزانه است. برای ایجاد پایههای این کار در برنامهی روزانهی خود زمان بگذارید!این مسیر ابتدا باید از خانه، از درون خودتان آغاز شود.
**در نظر داشته باشید که فرهنگ یوگا فقط دربارهی فرد نیست، بلکه در مورد جامعه نیز هست.**
ما از بدن فیزیکی خود فراتر میرویم، وارد سطحی انرژیایی میشویم و خود را به جهان متصل میکنیم. این بدان معناست که زمان آن رسیده تا طرز تفکر خود را تغییر دهید. دورهی اینکه چه کسی شایستهی دریافت موهبتهای آگاهی معنوی است، به سر آمده. برای تعالی، باید همان قدر که با خود در ارتباط هستید،با دیگران نیز متصل باشید.
**اگر در جهان رنجی وجود دارد، بخشی از وجود شما نیز در حال رنج کشیدن است.**
نمیتوانید به طور واقعی به تمرین یوگای خود متصل باشید درحالیکه همچنان از دیدن دردهای خرد و کلان دیگران چشمپوشی میکنید.
**فرهنگ سفیدپوستان (White Culture) بر این ایده بنا شده که چه کسی "شایستگی" دارد.**
احساس اینکه «من تنها کسی هستم که شایستهی این فضا هستم» ناشی از ذهنیتی است که سیستمهای نژادپرستانه به شما تحمیل کردهاند.اما حقیقت این است که هیچکس به قیمت نادیده گرفتن دیگری، "شایستهتر" نیست.نقطهی شروع این مسیر، درک این واقعیت است که **ما همه شایستهایم.**
**تشخیص این خصومت و برتریجویی آن چنان درونی شده که شاید حتی دیگر متوجه آن نباشید.**
این طرز فکر ممکن است آن قدر در شما نهادینه شده باشد که آن را طبیعی بدانید. اما باید آگاه باشید که وقتی از این زاویه به دنیا نگاه میکنید، در واقع خود را در جایگاهی پایینتر قرار دادهاید و این مسیر برای شما بهطور غیرضروری طولانیتر خواهد شد. سپس باید از خود بپرسید که **چرا با این موضوع کنار آمدهاید؟**
**شما را به مشاهدهی خود دعوت میکنیم.**
شما میتوانید از طریق پر کردن فرم یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.