۱۲ آذر ۱۴۰۳

احساسات منفی خود را به روشی سالم پردازش کنید - بدون اینکه هیچ کلمه ای بگویید

تحقیقات نوروبیولوژیکی نشان می‌دهد که برخی از احساسات منفی - به‌ویژه آن‌هایی که شامل استرس شدید ناشی از غم و اندوه یا تروما هستند - در بخش «تکاملی قدیمی‌تر» مغز ما پردازش می‌شوند که از طریق فرآیندهای کلامی یا حتی شناختی قابل دستیابی نیست.

Process Your Negative Emotions in A Healthy Way

احساسات منفی خود را به روشی سالم پردازش کنید - بدون اینکه هیچ کلمه ای بگویید

 

آیا تا به حال احساس کرده اید که کلمات را برای توصیف احساسات خود از دست می دهید؟

 

تحقیقات نوروبیولوژیکی نشان می‌دهد که برخی از احساسات منفی - به‌ویژه آن‌هایی که شامل استرس شدید ناشی از غم و اندوه یا تروما هستند - در بخش «تکاملی قدیمی‌تر» مغز ما پردازش می‌شوند که از طریق فرآیندهای کلامی یا حتی شناختی قابل دستیابی نیست. این بدان معناست که برخی از احساسات آنقدر شدید و پردازش آنها دشوار است که ما به معنای واقعی کلمه "هیچ کلمه ای" برای آنها نداریم. اصطلاحا ما حتی نمی‌توانیم «ذهنمان را دور آن‌ها بپیچیم».

 

برای احساساتی مانند این، کارشناسان توصیه می‌کنند که رویکرد متفاوتی برای درمان داشته باشیم، به جای ذهن، از بدن و احساسات فیزیکی شروع کنیم.

 

درمان‌های حرکتی، که گاهی اوقات درمان‌های جسمی نامیده می‌شوند، شامل طیف گسترده‌ای از شیوه‌های مبتنی بر حرکت ذهنی هستند که برای درمان ذهن، بدن و روح به طور همزمان استفاده می‌شوند. به عنوان مثال می توان به رقص/حرکت درمانی (DMT)،یوگا و EFT (تکنیک آزادی عاطفی) ضربه درمانی اشاره کرد.

 

رقص / حرکت درمانی

رقص/حرکت درمانی (DMT) از حرکت برای دستیابی به احساسات سخت استفاده می کند.

 

اریکا هورنتال، درمانگر رقص دارای گواهی هیئت مدیره، کارشناسی ارشد، LCPC،BC-DMT، گفت: «این در مورد یافتن مکان‌هایی در داخل خود است که ممکن است ندانید یا انتخاب کرده باشید انکار کنید، و صدایی به تجربیات و احساسات بدهید.

 

محققان بیان می‌کنند که DMT به فرد اجازه می‌دهد تا خلاق باشد و با استفاده از بداهه‌ گویی حرکتی، حرکت معتبر و «گفت‌وگوهای بدن»،احساسات ابراز نشده خود را کشف کند، که همه اینها برای تقویت اعتماد به نفس و ایجاد فضایی برای پردازش آگاهانه تعارضات ناخودآگاه کار می‌کنند.

 

آساناهای یوگا

مدتی است که سر و صدای زیادی در مورد فواید یوگا برای سلامت روان وجود دارد. اما آیا این ادعاها ثابت شده است؟ با توجه به تحقیقات در مورد اثربخشی یوگا به عنوان درمانی برای علائم PTSD(اختلال استرس پس از سانحه)، پاسخ کاملاً مثبت است. دانشمندان دریافته اند که یوگا به طور قابل توجهی علائم PTSD را کاهش می دهد و به افراد کمک می کند "تجارب فیزیکی و حسی مرتبط با ترسو درماندگی را تحمل کنند و آگاهی عاطفی را افزایش دهند و بر تحمل تاثیر بگذارند."

 

به همین دلیل است: الگوهای تنفس کنترل شده یوگا (پرانایاما) سیستم عصبی پاراسمپاتیک را فعال می کند، که سیستم پاسخ به استرس را ترمز می کند. و مدیتیشن تمرکز حواس به دلیل تأثیر آن بر بسیاری از شرایط جسمی و روانی شناخته شده است. اما جالب اینجاست که برای کسانی که آسیب دیده‌اند، تحقیقات نشان می‌دهد که وضعیت‌ها یا آساناها به این افراد کمک می‌کنند تا احساسات جسمی ناخوشایند را مشاهده و تحمل کنند تا بتوانند این احساسات را از واکنش‌های عاطفی مرتبط با تروما جدا کنند.

 

 

تکنیک آزادی عاطفی (EFT)

تکنیک آزادی عاطفی (EFT) - که به آن " ضربه زدن " یا " طب فشاری روانی " نیز گفته می شود - می تواند در کاهش اضطراب،افکار نگران کننده یا سایر اشکال ناراحتی عاطفی مفید باشد.

 

اگرچه مکانیسم های دقیق نحوه عملکرد EFT به خوبی شناخته نشده است، محققان معتقدند که این روش رویکردهای مکمل و جایگزین مانند طب سوزنی و هیپنوتیزم را با درمان های روانپزشکی رایج غربی مانند مواجهه درمانی و بازسازی شناختی ترکیب می کند.

 

در اصل، EFTیک مواجهه روان‌شناختی مختصر را با «محرک» (مثلاً فکر نگران‌کننده یا تحریک‌کننده اضطراب) با یک «ضربه» همزمان بر روی نقطه‌ای مشخص شده جفت می‌کند. دانشمندان بر این باورند که ضربه یک سیگنال الکتریکی بازدارنده به سیستم لیمبیک (مرکز عاطفی)مغز می فرستد که اساساً به آن می گوید که آرام شود (یعنی کاهش بیش از حد برانگیختگی لیمبیک). اعتقاد بر این است که تکرار سریع ضربه زدن موثرتر و قدرتمندتر از تکرارهای مبتنی بر آرامش است.

 

مثل همیشه، این روش‌ها توصیه پزشکی نیستند یا به جای توصیه‌های پزشکی استفاده می‌شوند. لطفاً با هر گونه نگرانی از سلامت روانی یا جسمی همیشه با یک ارائه دهنده مشاوره پزشکی مشورت کنید.

 

 

برای شرکت در جلسه اول کلاس یوگا در استودیو شانتی با ما در تماس باشید.

شما میتوانید از طریق پر کردن فرم یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.

جدید ترین بلاگ ها