۲۳ اسفند ۱۴۰۳

دیدگاه شاراث جویس درباره اینکه چرا زیاده‌روی در آسانا هرگز مفید نیست

آسانا یکی از هشت شاخه یوگای آشتانگا است و راهی برای شناخت بدن و حواس. انجام آسانا می‌تواند انسان را به آگاهی بالاتری هدایت کند زیرا هنگام انجام آن، بسیاری از تغییرات رخ می‌دهند.

Sharat Joyce in class with students

دیدگاه شاراث جویس درباره اینکه چرا زیاده‌روی در آسانا هرگز مفید نیست

  

آسانا بخش مهمی از تمرین معنوی ماست، اما زیاده‌روی در آن می‌تواند ما را از مسیر اصلی دور کند.  

 

یوگا یک فرآیند طبیعی است که در طول زمان رخ می‌دهد. اما آسانا به‌ خودی‌ خود طبیعی نیست و برای مؤثر بودن نیازمند یادگیری یک روش است. هر دو نیاز به زمان دارند، درست مانند هر تحول دیگری. گرچه در نهایت می‌توان بدون تلاش در حالت یوگا زندگی کرد، اما انجام بیش‌ ازحد آسانا هرگز مفید نیست.  

 

آسانا یکی از هشت شاخه یوگای آشتانگا است و راهی برای شناخت بدن و حواس. انجام آسانا می‌تواند انسان را به آگاهی بالاتری هدایت کند زیرا هنگام انجام آن، بسیاری از تغییرات رخ می‌دهند: بدن قوی‌تر و پایدارتر می‌شود و از طریق تنفس صحیح و وینیاسا، ذهن آرام‌تر و پایدارتر می‌گردد. گرچه پیچ‌ و تاب دادن بدن ممکن است بخش جذابی از تمرین یوگایی شما باشد، اما در اصل باید بخشی حیاتی از سادانای کلی (تمرین معنوی) شما باشد.  

 

متأسفانه امروزه افراد زیادی بیش‌ از حد درگیر انجام آسانا هستند. آن‌ها فکر می‌کنند هرچقدر بدن خود را بیشتر کش دهند و خم کنند،زودتر به خودشناسی می‌رسند. بارها دیده‌ام که افراد بیش‌ از حد بدنشان را می‌کشند، بیش از حد حرکات پیچشی انجام می‌دهند، و حتی بیش‌ از حد تمرین می‌کنند—یک‌بار صبح و یک‌ بار عصر. البته هرچه تمرکز بیشتری روی تمرین خود داشته باشید، شناخت بیشتری از بدن خود پیدا می‌کنید. اما اغلب ما می‌خواهیم خیلی سریع پیش برویم، به این امید که زودتر به مقصد برسیم. این رویکرد نه‌تنها بدن بلکه حواس و حتی اندام‌های داخلی را هم آسیب می‌زند.انجام بیش‌ از حد آسانا شما را به معنویت یا خودشناسی نزدیک‌تر نمی‌کند، بلکه می‌تواند شما را از آن دور کند.  

 

یکی از دلایلی که افراد به آسانا وسواس پیدا می‌کنند، تبلیغات و خودنمایی زیاد در فضای مجازی است. کسی یک حرکت خاص را بلد است، عکس آن را منتشر می‌کند و حتی روش انجامش را توضیح می‌دهد. همچنین، افراد به‌ خاطر تبلیغات گسترده، مثلاً درباره یک کارگاه آموزشی ایستادن روی دست یا حرکات انعطاف‌پذیر یپشت، به چنین جلساتی هجوم می‌آورند. اما آموزش ایستادن روی دست هیچ ارتباطی با یوگا ندارد. برای تجربه واقعی یوگا، لازم نیست حرکات کسی دیگر را تقلید کنید. اینجاست که بسیاری از افراد نکته اصلی را فراموش می‌کنند.

 

در دنیای یوگا، حرف‌های زیادی زده می‌شود اما تجربه کافی وجود ندارد. اگر کسی در حال ارائه یک سخنرانی دقیق باشد، شما تجربه‌ای از یوگا کسب نخواهید کرد. کسی در یک کارگاه یا کلاس می‌تواند شما را به یک حالت خاص ببرد و سعی کند توضیح دهد که انرژی چگونه در بدن شما جریان می‌یابد، اما ما هرکدام ساختار و بدن متفاوتی داریم. یک گورو (راهنمای معنوی) به شما تکنیکی برای تجربه یوگا یاد نمی‌دهد، بلکه شما را راهنمایی می‌کند که چگونه یوگا را به‌ طور طبیعی در بدن خود تجربه کنید. این یادگیری زمان زیادی می‌برد و چیزی فراتر از آن چیزی است که می‌توان در یک کارگاه آخر هفته آموخت. یک معلم یا گورو ابتدا باید تجربه واقعی یوگا را درک کرده باشد، در غیر این صورت، هرگز نمی‌تواند بدن و روح دیگران را درک کند. گورو کسی است که آساناهایی را برای کمک به شاگرد ارائه می‌دهد، نه کسی که فقط درس تئوری بدهد.هر فرد باید خودش تجربه کند، و این تجربه قطعاً با تجربه گورویش متفاوت خواهد بود.روش انجام آسانا ممکن است برای همه یکسان باشد، اما درک و تجربه فردی از آن نیازمند آگاهی و هوش خاصی است.  

 

یوگا یک فرآیند طبیعی است، اما شما باید درک کنید که این فرآیند چگونه رخ می‌دهد. اگر از یک طرز فکر خاص، انضباط، تعهد و وقف پیروی کنید، تغییرات اتفاق می‌افتند. این تحول معنوی می‌شود، ذهن شما و تمام وجودتان به سمت الوهیت حرکت می‌کند. شما شروع به شناخت خود می‌کنید، در مسیر خودشناسی پیش می‌روید،و از چیزهایی که ذهن شما را مختل می‌کنند و مانع رشد معنوی‌تان می‌شوند، فاصله می‌گیرید.اگر علاقه‌ای به یادگیری معنویت دارید، باید یک روش را بپذیرید و تجربه به‌ طور طبیعی جاری خواهد شد. برای این کار، شما نیاز به یک روش دارید، اما هیچ‌کس نمی‌تواند شما را مجبور به انجام آن کند.  

 

به‌ جای تمرکز بر روی ایستادن روی دست، شاگردان باید بر اصول بنیادی یوگا یعنی یاما و نیاما کار کنند. به‌ جای انجام حرکات آکروباتیک،باید آگاهی بالاتر را در خود بیابند و آن را تقویت کنند. برای تمرین یوگا، ابتدا باید اصول اولیه را درک کنیم و اصلاح کنیم. برای تقویت این اصول، باید روشی را دنبال کنیم. آسانا یکی از روش‌هایی است که اصول بنیادی ما را قوی‌تر می‌کند و ما را به سمت معنویت و سطح بالاتری در تمرین‌مان هدایت می‌کند. اما آسانا باید هوشمندانه، با آگاهی و نه صرفاً بر اساس تفکر ذهنی یا تقلید از تجربه دیگران انجام شود.  

 

وقتی اصول درست و قوی باشند، یوگا به‌ طور طبیعی اتفاق می‌افتد. اگر به‌ زور بخواهید روش دیگران را تقلید کنید، یوگا هرگز در شما رخ نخواهد داد. یوگا چیزی نیست که بتوانید آن را تحمیل کنید؛ این یک فرآیند طبیعی است.تنها زمانی که یک روش صحیح را اتخاذ کنید، می‌توانید چیزهایی را تجربه کنید که پیش‌تر در درون خود احساس نکرده‌اید. این تجربه‌ای است که شما را سرشار از شادی و سرور می‌کند،و این فقط به‌ طور طبیعی اتفاق می‌افتد.  

 

از طریق تمرین آگاهانه آسانا می‌توانید چیزهای زیادی را درک کنید. اما انجام آن بارها و بارها، و زیاده‌روی در آن، می‌تواند حواس و بدن شما را آسیب بزند و منجر به جراحات بسیاری شود. این مشکلات زمانی رخ می‌دهند که آسانا را به روش نادرست انجام دهید.  

 

برای شرکت در جلسه اول کلاس یوگا در استودیو شانتی با ما در تماس باشید.

شما میتوانید از طریق پر کردن فرم یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید.

جدید ترین بلاگ ها